25 apríl 2020
TRÆNINGSVIDEOER TIL DIG, SOM HAR PARKINSON

Parkinsonforeningen er med støtte fra Novo Nordisk Fonden i gang med at lave træningsvideoer målrettet personer med parkinson.

Parkinsonforeningen er med støtte fra Novo Nordisk Fonden i gang med at lave træningsvideoer målrettet personer med parkinson. I første omgang lanceres en introduktionsvideo, der fortæller dig, hvorfor du skal træne og en video med stryketræningsøvelser for mave, ryg og ben.

Se træningsvideoer herunder:

  • Introduktionsvideo: Hvorfor skal du træne?     https://www.youtube.com/watch?v=XvT2o2e2U7c&feature=youtu.be
  • Styrketræning med egen kropsvægt - Mave, ryg og ben     https://www.youtube.com/watch?v=6or7kjOjNQk&feature=youtu.be


I næste uge kommer der flere videoer bl.a. med fokus på konditionstræning, øvelser for at forebygge fald og øvelser med fokus på store bevægelser med hastighed. Følg med her på siden for at blive opdateret.

Parkinsonforeningens fysioterapeut Finn Egeberg Nielsen har udvalgt specifikke træningsøvelser, der modvirker de symptomer, Parkinsons sygdom fører med sig. Finn Egeberg Nielsen instruerer i videoerne fysioterapeut Jakob Frederiksen. Alle øvelserne er drøftet og afprøvet af personer med parkinson.

Videoerne kan nemt afspilles enten på TV, computer eller iPad, så længe man har en internetforbindelse.

Træn i coronatider
Videoerne er lavet for at motivere til træning under coronavirus, men kan naturligvis også bruges efterfølgende, fx når du er på ferie.

Mange personer med parkinson oplever en stor forbedring af deres tilstand, når de træner regelmæssigt og helst dagligt. Personer med parkinson går normalt til vederlagsfri fysioterapi cirka to gange om ugen, og selvom Danmark i øjeblikket er i gang med stille og roligt at åbne op, så er det endnu uvist, hvornår træningsholdene hos fysioterapeuten kommer i gang på vanlig vis.

Spørgsmål
Har du specifikke træningsspørgsmål, kontakt Finn Egeberg Nielsen torsdag kl. 11-12 på tlf. 40 28 56 85. 

17 desember 2021
Kanning: Korona tíðarskeiðið havt noyliga ávirkan á fólk við parkinson og tey avvarandi kenna seg verða undir øktum trýsti
03 november 2021
Áheitan um samanhald og ikki lata sjúkuna sigla sín egna sjógv!
02 november 2021
Parkinson­felagið: Avlýsing vegna korona
02 november 2021
Parkinson­felagið: Avlýsing vegna korona
25 oktober 2021
Parkinson­felagið: Avlýsing vegna korona
22 oktober 2021
Parkinson­felagið vitjar í Vágunum
04 oktober 2021
Olympisku leikirnir fyri fólk við parkinson í Eindhoven 2022
17 september 2021
Ókeypis viðlíkahalds­venjing